Lost your Password?
No account yet? Register
Show Cart
Your Cart is currently empty.
Mar
03
2014
Νέα έκδοση του Dent-O-Soft v14.2 με δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού με το Google Calendar! Print E-mail

This page is only available in Greek language. Click here to automatically translate this page using Google Translate


sync-calendar.pngΣήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί υλοποιήσαμε μία νέα λειτουργία που πολλοί μας είχατε ζητήσει: τον συγχρονισμό των ραντεβού με το Google Calendar και κατ’ επέκταση με ένα πλήθος κινητών συσκευών και tablet.

Mε λίγα λόγια αυτό σημαίνει οτι όλα τα ραντεβού που καταχωρείτε στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft θα μεταφέρονται αυτόματα στο ημερολόγιο του κινητού σας τηλεφώνου και όλα τα ραντεβού που καταχωρείτε στο κινητό σας τηλέφωνο θα μεταφέρονται αυτόματα στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν το συγχρονισμό με το Google Calendar είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων και tablet με λειτουργικό Android, καθώς επίσης και όλες οι φορητές συσκευές της Apple: iPhone, iPad, iPod.
Οι ρυθμίσεις του συγχρονισμού είναι πολύ εύκολες, αλλά πριν τις εφαρμόσετε διαβάστε ολόκληρο το κείμενο καθώς περιέχει ότι χρειάζεται για να γίνεται ο συγχρονισμός γρήγορα και με ακρίβεια.

 

1. Αρχικές ρυθμίσεις

Με την έναρξη της εφαρμογής θα εμφανιστεί το παράθυρο καταχώρησης των ρυθμίσεων συγχρονισμού.

Ενδεχομένως, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχετε στο Dent-O-Soft αυτό το παράθυρο να μην εμφανιστεί, οπότε μπορείτε να το ανοίξετε πηγαίνοντας στο κεντρικό μενού > Επιπρόσθετα > Επιλογές > κλικ στην καρτέλα «Συγχρονισμός»

Στο παράθυρο αυτό, καταχωρήστε το email και τον κωδικό που έχετε στην Google, και στη συνέχεια επιλέξτε από κάτω το ημερολόγιο με το οποίο θα γίνεται ο συγχρονισμός.

dent-o-soft-google-sync-options-gr.png

Τις ημέρες "πριν" και "μετά" μπορείτε προς το παρόν να της αφήσετε όπως είναι, δηλαδή να γίνεται συγχρονισμός μόνο των ραντεβού που έχουν καταχωρηθεί 7 ημέρες πριν από την τρέχουσα ημερομηνία, ώς 365 ημέρες (1 χρόνο περίπου) μετά από την τρέχουσα ημερομηνία.
Όσο λιγότερες είναι οι ημέρες πρίν (7 από προεπιλογή), τόσο γρηγορότερος θα είναι ο συγχρονισμός, γιατί θα είναι μικρότερο το πλήθος των ραντεβού και τον συγκρίσεων που γίνεται στο παρασκήνιο.

Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» κάτω δεξιά.

Αυτό ήταν! Από εδώ και πέρα όλα τα ραντεβού που καταχωρείτε στο Dent-O-Soft θα συγχρονίζονται με το Google Calendar και μάλιστα αμφίδρομα, δηλαδή οι αλλαγές που θα γίνονται στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft θα μεταφέρονται στο Google Calendar, αλλά και οι αλλαγές που θα γίνονται στο Google Calendar θα μεταφέρονται στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft.



2. Αλλαγές στο παράθυρο των ραντεβού

Στο παράθυρο των ραντεβού έχει γίνει μία προσθήκη στο κάτω αριστερό μέρος, ώστε να εμφανίζεται ανά πάσα στιγμή η τρέχουσα κατάσταση του συγχρονισμού.

Όταν τα ραντεβού είναι συγχρονισμένα, δηλαδή όταν ότι υπάρχει στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft υπάρχει και στο Google Calendar, αλλά και το ανάποδο, δηλαδή όταν όλα τα γεγονότα που υπάρχουν στο Google Calendar υπάρχουν και στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft, τότε στην κατάσταση συγχρονισμού εμφανίζεται με πράσινο χρώμα το κείμενο «Το ημερολόγιο είναι συγχρονισμένο»

google-calendar-synchronized-gr.png

Όταν γίνει κάποια αλλαγή στα ραντεβού ή όταν το ημερολόγιο ανοίγει για πρώτη φορά, τότε ξεκινά η διαδικασία συγχρονισμού και στην κατάσταση συγχρονισμού εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα το κείμενο «Εκκρεμεί συγχρονισμός με το Google Calendar»

google-calendar-pending-sync-gr.png

Εάν συμβεί κάποιο σφάλμα κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού όπως π.χ. η αδυναμία σύνδεσης στο internet, τότε στην κατάσταση συγχρονισμού θα εμφανιστεί με κόκκινο χρώμα η περιγραφή του σφάλματος. Πηγαίνοντας το δείκτη του mouse επάνω στο κείμενο της κατάστασης, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τί το προκάλεσε.

Έτσι, ρίχνοντας μία ματιά κάτω αριστερά στην κατάσταση συγχρονισμού, γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή αν τα ραντεβού είναι συγχρονισμένα ή όχι.

 

3. Διάρκεια συγχρονισμού

Ο συγχρονισμός γίνεται προς δύο κατευθύνσεις: από το ημερολόγιο του Dent-O-Soft προς το Google Calendar και αντίστροφα. Έτσι εξασφαλίζουμε οτι οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft μεταφέρεται στο Google Calendar αλλά και οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στο Google Calendar (ή στο κινητό, tablet κλπ) θα μεταφερθεί στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft.

Κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού αγνοούνται τα γεγονότα του Google Calendar που έχουν περιοδικότητα, καθώς το ημερολόγιο του Dent-O-Soft εμφανίζει μόνο ραντεβού που πραγματοποιούνται σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στο ημερολόγιο του Dent-O-Soft εμφανίζονται άμεσα στο Google Calendar. Αυτό μπορείτε να το δείτε και από την κατάσταση του συγχρονισμού, μόλις κάνετε κάποια αλλαγή. Το Google Calendar ενδεχομένως να μην εμφανίσει αυτή την αλλαγή και να χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί ανανέωσης της σελίδας για να εμφανιστεί.

Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε αλλαγή γίνει σε ένα ραντεβού στο Google Calendar, θα εμφανιστεί στο Dent-O-Soft μέσα σε 10 δευτερόλεπτα το πολύ, εάν η εφαρμογή τρέχει αυτόνομα, ή μέσα σε 30 δευτερόλεπτα το πολύ, εάν η εφαρμογή τρέχει σε δίκτυο υπολογιστών.

 

4. Ακρίβεια συγχρονισμού

4.1. Ρυθμίσεις ώρας στον υπολογιστή σας

Για να γίνεται ο συγχρονισμός με ακρίβεια θα πρέπει η ώρα του υπολογιστή σας να είναι η ίδια με την ώρα που έχει η Google στους εξυπηρετητές της.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλίκ στο ρολόι του υπολογιστή σας, που βρίσκεται συνήθως κάτω δεξιά και στη συνέχεια επιλέξτε «Αλλαγή ρυθμίσεων ημερομηνίας και ώρας...»

ntp-google-time-sync-1-gr.png

Θα εμφανιστεί το παράθυρο «Ημερομηνία και Ώρα»

ntp-google-time-sync-2-gr.png

Επιλέξτε την καρτέλα «Ώρα Internet» και κάντε κλικ στο κουμπί «Αλλαγή ρυθμίσεων»

ntp-google-time-sync-3-gr.png

Εκεί βεβαιωθείτε οτι είναι επιλεγμένο το «Συγχρονισμός με ένα διακομιστή ώρας του Internet» και στο πλαίσιο «Διακομιστής» καταχωρήστε «time3.google.com». Κάντε κλικ στο κουμπί «Ενημέρωση τώρα» και μετά στο κουμπί «ΟΚ». Η ώρα πλέον θα είναι συγχρονισμένη με την ώρα της Google και τα windows θα κάνουν τη δουλεία του συγχρονισμού της ώρας από εδώ και πέρα μόνα τους.

ntp-google-time-sync-4-gr.png

Προαιρετικά, για να βεβαιωθείτε οτι είναι όλα όπως πρέπει, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα NTP Tool από εδώ: http://www.ntp-time-server.com/ntp-server-tool.html και να δείτε την διαφορά που έχει η ώρα του υπολογιστή σας με τον εξυπηρετητή της Google.

 

4.2 Ρυθμίσεις ώρας στο Google Calendar

Εκτός από τις τοπικές ρυθμίσεις ώρας θα πρέπει να ορίσετε την ζώνη ώρας που έχετε τοπικά στον υπολογιστή σας να είναι ίδια με την ζώνη ώρας στο Google Calendar.

Η ζώνη ώρας που έχετε επιλέξει στον υπολογιστή σας εμφανίζεται ανοίγοντας το παράθυρο «Ημερομηνία και Ώρα», όπως κάναμε πρίν.

ntp-google-time-sync-2-gr.png

Θα πρέπει να ορίσετε την ίδια ζώνη ώρας και στο Google Calendar. Ανοίξτε το Google Calendar από τον περιηγητή σας πηγαίνοντας στη διεύθυνση https://www.google.com/calendar/ .

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας κάντε κλίκ δεξιά στο γρανάζι και μετά στις ρυθμίσεις.

google-calendar-time-zone-1-gr.png

Στη συνέχεια επιλέξτε τη σωστή ζώνη ώρας.
Εάν η ζώνη ώρας είναι διαφορετική στον υπολογιστή σας και στο Google Calendar, τα ραντεβού θα εμφανίζονται σε διαφορετικές ώρες.

google-calendar-time-zone-2-gr.png

 

5. Συγχρονισμός με κινητά τηλέφωνα και tablets

5.1 Συγχρονισμός με το ημερολόγιο του iPhone/iPad/iPod

Για να εμφανίζονται τα ραντεβού του Google Calendar στην συσκευή σας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Mail – Επαφές – Ημερολόγια > Προσθήκη λογαριασμού > Google, και στη συνέχεια καταχωρήστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Στο επόμενο βήμα, εάν δεν χρειάζεστε συγχρονισμό mail και επαφών επιλέξτε μόνο το Google Calendar.
Οδηγίες και video για τη διαδικασία υπάρχουν και στο site της google εδώ: https://support.google.com/calendar/answer/151674?hl=en

5.2 Συγχρονισμός με το ημερολόγιο του τηλεφώνου ή tablet σας που τρέχει Android

Εάν έχετε συσκευή με Android, τότε πιθανότατα να έχετε ήδη συνδέσει της συσκευή σας με ένα λογαριασμό της Google ώστε να έχετε πρόσβαση στο Play store και σε άλλες υπηρεσίες της Google όπως είναι και το Google Calendar.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγχρονισμό της συσκευής σας με το Google Calendar δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
1) https://support.google.com/calendar/topic/2586645?hl=en&ref_topic=13950
2) https://support.google.com/calendar/answer/168981?hl=en&ref_topic=2586696

5.3 Ταυτόχρονη χρήση του Dent-O-Soft και του κινητού σας

Ενώ το Dent-O-Soft τρέχει στον υπολογιστή του ιατρείου σας και η γραμματέας σας καταχωρεί ραντεβού, μπορείτε εσείς, ενώ βρίσκεστε κάπου αλλού, να έχετε μέσω του αυτόματου συγχρονισμού την πλήρη εικόνα των ραντεβού σας, από το ημερολόγιο του κινητού σας, σε πραγματικό χρόνο. Επιπρόσθετα μπορείτε να καταχωρήσετε νέα ραντεβού στο ημερολόγιο του κινητού σας και αυτά να εμφανιστούν άμεσα στο Dent-O-Soft, όπου και θα τα δει η γραμματέας σας.

5.4 Προστασία της ιδιωτικότητάς των δεδομένων σας

Για την προστασία της ιδιωτικότητάς των δεδομένων σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό google χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και να το χρησιμοποιείτε μόνο για το συγχρονισμό των ραντεβού.

 

6. Διαχείριση των ραντεβού από το Google Calendar

Εφόσον έχετε ρυθμίσει το ημερολόγιο του Dent-O-Soft να συγχρονίζεται με το Google Calendar, όλα σας τα ραντεβού θα βρίσκονται και στο Google Calendar. Έτσι, σε περίπτωση που θέλετε να δείτε τα ραντεβού σας και δεν έχετε το Dent-O-Soft μαζί σας, μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα web browser, να πάτε στη σελίδα του Google Calendar και να δείτε τα ραντεβού, αλλά και να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή θέλετε.
Όλες αυτές οι αλλαγές θα μεταφερθούν στο Dent-O-Soft όταν θα το τρέξετε.

Κατά το συγχρονισμό των ραντεβού, εαν ένα ραντεβού είναι συσχετισμένο με ένα ασθενη, τότε στο Google Calendar, ώς τίτλος του ραντεβού, θα εμφανιστεί το ονοματεπώνυμο του ασθενή, μαζί με τα καταχωρημένα τηλέφωνά του. Έτσι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του εάν χρειαστεί.

Στο Google Calendar έχετε πρόσβαση από εδώ: https://www.google.com/calendar/

 

Comments  

 
+1 # Σπύρος Φώτος 2014-03-05 17:38
Συγχαρητήρια γι' αυτή την προσθήκη ! Νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό προστίθεται στο πρόγραμμα μια πολύ πρακτική και χρήσιμη δυνατότητα. Ευχαριστούμε πολύ

Να το πάω λίγο παραπέρα :)
Πώς θα σου φαινόταν το αυτόματο backup να γινόταν στο Google Drive εκτός από τοπικά στον υπολογιστή μας ;
 
 
0 # Γιάννης Μπουρκέλης 2014-03-05 18:26
Ευχαριστούμε Σπύρο,
το αυτόματο backup στο google drive είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Θα ήταν καλό βέβαια να γίνεται και μία κρυπτογράφηση στο αρχείο πρίν ανέβει στο google drive. Θα το καταχωρήσω ως πρόταση και θα το δούμε.
 
 
+1 # alex alex 2014-04-01 11:53
ωραια προσθηκη,το επομενο βημα ειναι να κανετε συγχρονισμο και με το google contacts,ετσι αν καποιος ασθενης μας καλεσει,αυτοματ α θα φαινεται και στο κινητο μας το ονομα και η φωτογραφια που καταχωρήθηκε στο προγραμμα σας!
 
< Prev   Next >